Сдружение  “Баскетболен клуб Детска академия Усмихнат баскет”

Вашето мнение

Одобрявате ли заниманията по програма "Усмихнат баскет" да бъдат включени в учебната програма на МОН ?

Събития

You are here

Проект за 40 милиарда $ в подкрепа на УСМИХНАТ БАСКЕТ

Даниел Ортега като команданте и координатор на правителството на Сандинисткия фронт - 1984 г. Снимката е направена от фотографа на правителството на Никарагуа в правителствената резиденция на България - Бояна по време на кръщаването на Даниел, син на Васил Микулаш.


Писмо от 22 октомври 2013 г., София, България

 

Уважаеми, Господин президент
на Република Никарагуа
Даниел Ортега Сааведра

 

 

 

Имам удоволствието да Ви информирам за успешната реализация и нарастващата популярност на личния ми проект УСМИХНАТ БАСКЕТ и включеното в него уникално учебно помагало за деца на пет и шест годинки. Още през януари 2012 год., заедно с поредното поздравително писмо за поредното Ви избиране за президент на Република Никарагуа, Ви изпратих в Манагуа учебното помагало УСМИХНАТ БАСКЕТ. Това, трябва да спомена, стана възможно с любезното съдействие на кубинската ни приятелка – посланик Терасита Капоте и изключителната певица, приятел на Куба, Никарагуа и УСМИХНАТ БАСКЕТ - Йорданка Христова.

От лятото на 2013год. Проектът за реализира чрез учредената ДЕТСКА АКАДЕМИЯ УСМИХНАТ БАСКЕТ. С голяо удоволствие, Ви съобщавам и за засилващия се интерес сред водещите нации в света на бизнеса за възможностите за инвестиране в стрежа No1 на 21 -ви век – канал „Nicaraugua libre”, свързващ Атлантическия с Тихия океан с многократно по–голям капацитет, пропусквателна възможност от Панамския канал и с проектна начална стойност тридесет милярда долара. През 1988г. Никарагуанското правителство ми оказа доверието и честа да бъда първия журналист запознат с проекта за канал – дубльор на Панамския. Смятам, че приближаването на реализацията на проекта създава подходяща възможност до пролетта на 2014г. да заснема дкументал с работно заглавие „Nicaraugua libre – световната връзка”.

Всички приходи от документала, който ще запознае Европа подробно със строеж No1 на 21-ви век, ще подпомогнат реализирането на проекта УСМИХНАТ БАСКЕТ.

 

България, София
21.10.2013

С голямо уважение и респект
/Васил Микулаш/


 
PS
ПОСЛЕСЛОВ
За реализацията на проекта УСМИХНАТ БАСКЕТ и документала „Nicaraugua libre – световната връзка” е необходима спонсорска подкрепа и от България. Това предизвика необходимостта от разгласяване на писмото чрез средствата за информация. Институции и фирми, както и физически лица, могат да заяват своя интерес и готовност да се включат в благородното начинания на нашия web адрес: www.usmihnat-basket.bg
С благодарност ще приема всяка подкрепа за един УСМИХНАТ ДЕТСКИ СВЯТ !!!
Васил Микулаш


 

22/10/2013